Algemeen

Autostickers bestellen: reclame rijden met je auto

Ben je opzoek naar autostickers en heb je een eigen auto en is het soms lastig om rond te komen elke maand? Of wil je juist wat extra verdienen voor de leuke dingen? Dan is er een hele simpele oplossing: rij reclame met je auto! Reclame met je auto rijden… hoe doe je dat dan? Eigenlijk is het erg gemakkelijk. Er zijn verschillende websites waar jij je auto beschikbaar kunt stellen voor bestickering met reclame. Je moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet je auto er representatief uitzien en is het belangrijk dat je je netjes houdt aan de verkeersregels. Jij bent het gezicht van hun bedrijf. Zodra je gekozen wordt krijg je autostickers opgestuurd of komt er iemand langs om het op je auto te plaatsen. Je krijgt elke maand een vergoeding omdat je jouw auto beschikbaar hebt gesteld voor reclame. Dit kan soms wel oplopen tot 150 euro per maand!

Reclame rijden voor jezelf met autostickers

Natuurlijk is het ook mogelijk om reclame te maken voor je eigen bedrijf doormiddel van bestickering op je auto. Uiteraard moet je wel rekening met het soort bedrijf. Als je een begrafenisondernemer bent is het waarschijnlijk minder verstandig om een grote sticker op je achteruit te plakken. Ben je echter een kapper, kraamverzorgster of monteur dan kan het zeer rendabel zijn om te kiezen voor bestickering. Maar gelden daar eigenlijk regels voor? Of mag iedereen zomaar ergens een sticker plakken? Wij zochten het uit.

autostickers

Regels voor bestickering auto

Iedereen mag een reclamesticker op de auto plakken, maar er gelden wel regels voor autostickers. Deze zijn best wel voor de handliggend en de kans is groot dat je je er al aanhoudt zonder erbij na te denken. De belangrijkste regel is dat het zicht niet belemmerd wordt door de sticker. Een gigantische sticker op je vooruit kan een goed idee lijken, maar is in de praktijk uiteraard niet zo slim. Zolang je zicht goed is zijn de meeste autostickers gewoon toegestaan. Op je achteruit mag je wel een sticker plakken zolang je auto een rechterbuitenspiegel heeft. Als dat niet het geval is mag het ook niet op je achteruit. Wil je er zeker van zijn dat je autosticker toegestaan is? Plak deze dan op de zijkanten van je auto, zodat je volledig zicht behoudt.

autostickers regels

Autostickers: opvallen voor de andere weggebruikers

Bij reclame, of het nu voor een ander bedrijf of je eigen bedrijf is, is het uiteraard belangrijk dat je ook opvalt bij de andere weggebruikers. Maar hoe doe je dat? Allereerst is het belangrijk dat je een mooie lay-out maakt voor de autosticker. Felle kleuren of een goede, pakkende slogan doen al gauw hun werk om de aandacht te trekken. Ook kan je veel doen met je auto zelf. Zo vallen auto’s in een felle of sprekende kleur veel meer op dan simpele zwarte of witte auto’s. Bedenk wel dat je een auto ook kunt laten spreken door een felgekleurde sticker. Ook is het belangrijk dat je let op je gedrag in het verkeer. Je wilt niet dat mensen jouw bedrijf gaan associëren met een brutale weggebruiker. Sterker nog: als jouw gegevens op de autosticker staan heb je zelfs kans dat je wordt bedolven onder boze telefoontjes van andere weggebruikers. Dat moet je uiteraard koste wat het kost voorkomen. Zorg dat je elke dag let op je gedrag in het verkeer en je rijstijl daarop aanpast. Jouw auto is voorlopig de eerste indruk die mensen krijgen over je bedrijf. Je wilt geen slechte eerste indruk achterlaten anders is de kans klein dat je er klanten aan overhoudt en is het bestickeren van je auto niet meer rendabel.

Geef een reactie

Inline
Inline