EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Met de auto op wintersport, hier moet je aan denken

Ieder jaar weer trekken duizenden Nederlanders naar wintersportgebieden met de auto. Klaar voor een paar dagen sneeuwpret, genieten van de alledaagse gezelligheid op de piste en even de boel de boel laten. We nemen vervolgens werkelijk van alles mee om deze trip onvergetelijk te maken. Auto’s liggen volgeladen, de skidragers zijn bevestigd en mensen zitten vol goede moed klaar voor een urenlang autoritje. We hopen vervolgens op mooi weer. Een strakblauwe lucht, opgeruimde wegen en een veilige rit. Toch is het in de praktijk vaak anders. IJzel, sneeuw en harde wind zijn niet onvermijdelijk. Daarom is het verstandig om met enkele zaken rekening te houden, alvorens je in de auto stapt. Dit heb je écht nodig in de auto als je op wintersport vertrekt!

skidragers

Leg warme dekens in de auto

Niet alle auto’s kunnen de bare weersomstandigheden in de Alpengebieden doorstaan. Het komt dan ook regelmatig voor dat auto’s met pech langs de weg komen te staan. Als de motor niet meer kan draaien, zal de verwarming ook niets meer doen. Hierdoor kan het gevaarlijk koud worden in de auto. Zeker met jonge kinderen is dit geen wenselijke situatie. Leg daarom altijd een pakketje met extra warme dekens in de auto. Mocht het noodlot toeslaan, zijn jullie in elk geval voorbereid. Zorg er tevens voor dat er altijd wat snacks en drinken in de auto aanwezig is. Je weet immers nooit hoe lang het kan duren voordat de auto weer aan de praat is.

Tanken

Klaagt jouw partner ook altijd dat je tot het laatste moment doorrijdt? Rij je de tank benzine altijd helemaal op, voordat je snel aansluit bij een benzinestation? In Nederland is dat vaak geen probleem. Je weet de meeste benzinestations feilloos te vinden en kunt rekenen op de betrouwbaarheid van je auto. In de Alpengebieden kan de auto echter veel meer benzine slurpen. Dit heeft vooral met de bergachtige landschappen te maken. Bovendien weet je niet precies waar het volgende benzinestation is. Daar kan zomaar 80 kilometer verschil tussen zitten. Tank daarom altijd eerder dan je gewend bent om nare situaties te voorkomen.

Ruitenvloeistof

In de Alpengebieden strooien ze enorm vaak om de wegen schoon en veilig te houden. Dat is natuurlijk een fijne gedachte, maar zorgt er wel voor dat de ruiten snel vies worden. Daarom is het fijn om over voldoende ruitenvloeistof te beschikken. Je zal deze vaker gebruiken dan in Nederland, dus schaf zeker een voorraadje aan.

Bewaar belangrijke gegevens in één mapje

Als je met pech langs de weg komt te staan, er een ongeluk is geweest of als een politieagent jullie tot stilstand maant is het fijn als je alle belangrijke spullen binnen handbereik hebt. Doe je paspoort, autogegevens, noodnummers en informatie over de accommodaties in één mapje. Zo weet je precies waar je moet kijken als dat nodig is. Dat scheelt een hoop stress tijdens de ellenlange autorit.

Kies voor een kwalitatieve dakdrager

Vaak zien we dat mensen op wintersport een dakdrager op de auto bevestigen. Zo kunnen ze extra veel bagageruimte creëren. Het is echter wel van belang dat deze goed bevestigd is en over duurzame kwaliteit beschikt. Kies bijvoorbeeld voor een thule dakdrager, zo geniet je zeker van een hoge functionaliteit.

thule dakdrager

 

Geef een reactie

Inline
Inline