EchtemannenMannenzaken

Alles wat je wilt weten over het starten van een moestuin

Je eigen moestuin aanleggen is helemaal in op dit moment. Het omspitten van de grond en het maken van de zaaibedden is een goede workout. Maar het verzorgen van de planten werkt ook ontspannend. En natuurlijk is het fantastisch om met je geoogste groenten en kruiden zelf de lekkerste gerechten te bereiden. Gezonde, biologische en duurzame producten zijn niet meer weg te denken. Met een eigen moestuin krijg je die makkelijk in huis. Zo weet je zeker dat je altijd verse groente en kruiden in huis hebt. Bij AlleZadenKopen.nl kan je uit een zeer breed assortiment je favoriete kruiden- en groentezaden bestellen.

Wanneer beginnen met een moestuin?

Je kan op elk moment met een moestuin beginnen. Zelfs in het najaar kunt je al beginnen met het omscheppen van de grond en met zaaien. Heb je een kas? Dan kun je nog veel meer verschillende groenten kweken. Door de kas te combineren met een moestuin buiten kan je in het voorjaar van een grotere, vollere oogst genieten. Zodra het voorjaar er is, mogen een heleboel planten naar buiten om door te groeien. Dit geldt onder andere voor slasoorten en een paar soorten groente zoals radijs, bladmoes, rucola, spinazie en raapstelen. Als je van kruiden houdt, kan je in het voorjaar tuinkers onder glas zaaien. Ook op de vensterbank doen kruiden het goed. Verzorg ze op de juiste manier, dan komt het goed. Zorg voor grond die goed water doorlaat en voor een zonnige plek. Peterselie, bieslook en basilicum zijn heel geschikt om in huis te kweken.

Wanneer beginnen met een moestuin?

Moestuin winterklaar maken

Hoewel het zaaien van groente en kruiden meestal met het voorjaar wordt geassocieerd, kan je dus ook nu al aan de slag. Heb je al een moestuin? Dan doe je er goed aan om de grond klaar te maken. Dan heb je alvast voorbereidingen getroffen voor het nieuwe zaaiseizoen. Je moestuin klaar maken voor de winter, doe je zo:

  1. oogst de laatste groenten;
  2. bepaal waar je in het nieuwe seizoen de zaden gaat zaaien (maak een beplantingsplan);
  3. verwijder onkruid;
  4. spit de (klei)grond tot zo’n 20 cm diep om;
  5. verdeel compost over de grond: een laagje van 2 cm is voldoende;
  6. en klaar!

De zaden snel bij je thuis

Wat je ook wilt laten groeien in je moestuin, bij AlleZadenKopen.nl kan je ongetwijfeld vinden wat je zoekt, ook als je biologisch wilt gaan kweken. Biologische zaden zijn geteeld zonder dat er chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest zijn gebruikt. Deze hoogwaardige artikelen kan je ook bij AlleZadenKopen.nl bestellen voor de scherpste prijzen. Alle groente- en kruidenzaden kan je simpel en snel met iDeal, PayPal of bankoverschrijving betalen. Als je voor meer dan 20 euro besteedt, is de verzending gratis. Als je voor 12 uur bestelt, heb je de groente- en kruidenzaden de volgende werkdag al in huis!

Geef een reactie

Inline
Inline