AutoEchtemannenMannenzaken

Alles wat je moet weten over het blinderen van autoruiten

Overweeg jij om je autoruiten te blinderen? Neem dan zeker dit artikel goed door. Hierin staat alles wat je moet weten over het blinderen van autoruiten. Je leest hier over de wettelijke regels hiervan, de redenen om je autoruiten te blinderen (voor als je je lief hierin moet overtuigen) en hoe je snel en eenvoudig kunt ontdekken wat het gaat kosten om je autoruiten te laten blinderen.

Waarom de autoruiten laten blinderen?

Er zijn diverse redenen te benoemen waarom je ervoor zou kiezen om je autoruiten te blinderen. De meeste mensen maken deze keuze om hun auto een stoere uitstraling te geven maar geblindeerde ramen hebben meer voordelen. Een van de voordelen is dat mensen minder makkelijk naar binnen kunnen kijken. Dit bevordert uiteraard je privacy maar zal meteen ook de kans op autodiefstal verkleinen. Inbrekers kunnen immers lastiger onderscheiden of er een interessante buit in je auto ligt.

Andere overwegingen om je autoruiten te (laten) blinderen hebben onder andere betrekking op de temperatuurbeheersing in je auto, het voorkomen dat je interieur zal verkleuren als gevolg van UV straling en het voorkomen van blindering door de zon. Tot slot zul je door het blinderen van je ramen kunnen voorkomen dat er glasscherven in het rond vliegen als gevolg van een ongeluk. Als je je raam laat blinderen, worden er immers twee lagen dunne polyester op het raam geplakt. Deze lagen houden glasscherven bij elkaar.

Verschillende soorten raamfolie

Als je de keuze maakt om je auto op deze manier te upgraden, kun je de keuze maken uit twee soorten raamfolie die aan de binnenzijde van de ruit wordt geplakt. Je kunt kiezen voor inbraakwerende veiligheidsfolie maar ook voor getinte autoruitfolie dat een warmte- en inkijk werende werking heeft. In veel gevallen wordt er gekozen voor een combinatie hiertussen. Binnen deze keuzemogelijkheden heb je diverse opties met betrekking tot totale zonewarmtewering, zichtbare lichtreflectie en lichtdoorlating. Vooral dit laatste is zeer belangrijk om aan de wetgeving te voldoen. 

Blinderen van autoruiten, mag dat?

Het blinderen van autoruiten is wettelijk gezien toegestaan maar wel tot op een zekere hoogte. Je mag bijvoorbeeld wel je achterruit volledig blinderen maar voor de zij- en voorruit gelden beperkingen. Hierbij speelt de mate van lichtdoorlating een rol. Het is immers wettelijk verplicht om de voorruit en voorportieren een minimale lichtdoorlating van 70% te geven, zodat de bestuurder zichtbaar blijft. De politie controleert hier streng op door middel van meetapparatuur die voorzien zijn van sensoren. Als de ruit niet aan de gestelde voorwaarden voldoet, wordt je kentekenbewijs ingevorderd en krijg je een aantal weken de tijd om je ruit te herstellen. 

Blinderen van autoruiten wat kost dat?

Het blinderen van autoruiten is specialistisch werk waarvoor vaardigheid en ervaring nodig is om de folie netjes te kunnen bevestigen. Daarom kiezen veel autobezitters ervoor om dit te laten doen door een gespecialiseerd bedrijf. Als je dit ook overweegt, zul je ongetwijfeld willen weten wat het laten blinderen van autoruiten kost. De ramen blinderen kosten zijn uiteraard afhankelijk van de keuzes die je op dit gebied maakt en het type auto. Je kunt dit echter wel eenvoudig uitrekenen. Veel gespecialiseerde bedrijven hebben hiervoor een handige online tool om snel en eenvoudig uit te kunnen rekenen wat de kosten zijn voor het blinderen van je autoruiten. 

Geef een reactie

Inline
Inline