Algemeen

Aldi pizza oven: een echte aanrader?

De Aldi pizza oven was een gigantische verrassing enkele jaren geleden. Inmiddels wordt deze elk jaar weer vernieuwd en bewerkt met innovatieve mogelijkheden om het pizza maken nog gemakkelijker te maken. Als we denken aan de Aldi, denken we voornamelijk aan spotgoedkope voedingswaren en houdbare producten. Een Aldi pizza oven is waarschijnlijk niet het eerste wat je te binnen schiet, dit komt bijna overeen met de verwachting dat Zeiljacht A hier gemaakt is. Toch heeft deze al menig harten veroverd. Naast de juiste werking, is er nog een groot voordeel: de Aldi strijdt elk jaar weer voor de beste zomeractie. De supermarktengiganten kunnen er geen genoeg van krijgen en concurreren stevig met elkaar. Het gevolg is dat de Aldi pizza oven elk jaar weer goedkoper op de markt wordt gebracht. Dacht je vorig jaar nog dat hij met 120 euro echt niet goedkoper kon? Dan is hij dit jaar slechts 75 euro. Ben je een echte pizza liefhebber en wil je wel eens wat nieuws proberen? Wij vertellen je alles over de werking van de Aldi pizza oven en of deze de moeite waard is om uit te proberen, lees je mee?

Reviews van de Aldi pizza oven

Trek je al sceptisch je wenkbrauwen op bij de gedachten aan een ‘Aldi’ pizza oven? Laten we je dan eens verrassen door te stellen dat deze pizza ovens niet alleen enorm populair zijn, maar ook over een bijzonder goede kwaliteit beschikken. Na het lezen van diverse reviews over de Aldi pizza oven, moesten wij ook toegeven dat we plezierig verrast waren. Natuurlijk zet je al gauw je vraagtekens als je een prachtige pizza oven voor zo’n lage prijs ziet staan, dan moet er immers wel wat aan mankeren, maar de reviews overtroffen al onze verwachtingen. Sterker nog: de Aldi pizza oven kan makkelijk tippen aan de pizza ovens van bekende en kwalitatieve merken! Als je al eens eerder gekeken hebt naar de aanschaf van een pizza oven, weet je waarschijnlijk ook dat deze oventjes best wel prijzig kunnen zijn. De prijzen variëren al snel tussen de 200 en 1000 euro! Bij de Aldi betaal je nog geen honderd euro en dat maakt hem gelijk interessanter om uit te proberen.

De werking en het bouwproces

De Aldi pizza oven wordt gekocht als een klein en plat pakketje. Je zal deze dan ook eerst zelf in elkaar moeten zetten, alvorens je aan de slag kunt gaan met het maken van de lekkerste pizza’s. Als je gelijk denkt aan de bekende Ikea taferelen, waarbij je nog net geen echtscheiding veroorzaakt, geen paniek! In de gebruiksaanwijzing zijn de stappen erg simpel uitgelegd en het opbouwen van de oven is helemaal niet moeilijk. De pizza bestaat uit 4 grote onderdelen:

  • De onderste schaal, deze vangt resten van het as en het vuur op. Zo hoef je niet uren te zwoegen om de Aldi pizza oven weer schoon te krijgen, maar klop je deze schaal simpelweg uit en je bent klaar! Gemak dient de mens, nietwaar?
  • De kast waar de ‘brandstof’ in moet: hier plaats je de brandstof voor de oven. De meeste mensen maken gebruik van kolen, maar ook brandbaar hout kan gebruikt worden. Door de ventilatie binnen deze ruimte is het mogelijk om de temperatuur gelijk te houden en sneller te laten stijgen, dit om de werking van de oven te bevorderen. Je kunt ongeveer 3 kilo aan brandstof plaatsen, dit moet dan ook ruim voldoende zijn om een hoge temperatuur te bereiken.
  • De pizza oven
  • De schoorsteen, deze kan je zowel in een open als dicht positie brengen. Als je de temperatuur snel wilt laten stijgen zet je de schoorsteen open en als je de temperatuur wilt behouden laat je hem dicht.

Heb je de afgelopen zomer je kans misgelopen om de Aldi pizza oven aan te schaffen? Houd dan de folders van de volgende zomer goed in de gaten. De kans zit er dik in dat we ook volgend jaar van deze geweldige pizza oven kunnen genieten!

Geef een reactie

Inline
Inline