EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Afvallen met het proteïnedieet 

De zomer nadert met rasse schreden en niet alleen de dames zijn druk bezig voor een zomerproof lichaam. Ook wij als mannen hebben baat bij een paar pondjes minder van het extra stappen. En is dat nou echt een bierbuikje of begint het vele afhalen toch zijn tol te eisen van je strakke lijf? Als je niet zit te wachten op een eentonig dieet waarbij je de halve groenteafdeling moet leeg eten is er een goede oplossing: het proteïnedieet. Het proteïnedieet is speciaal ontwikkelt voor mensen die graag wat gewicht kwijt willen raken en ondertussen lekker willen blijven eten. Maar hoe werkt dat eigenlijk?

Hoe werkt het proteïnedieet?

Om je gezonder en lekkerder in je vel te voelen is het van essentieel belang dat je jezelf een gezonde levensstijl aanleert. Precies! Een levensstijl. Als je blijvend gewicht wilt verliezen zal je hier je hele leven mee bezig moeten zijn. Niet dat dit vervelend is, want met het proteïnedieet ben je in elk geval verzekerd van genoeg variatie in je voeding. Bovendien is het ook nog eens heel erg lekker, waardoor het gemakkelijk vol te houden is. Bij het proteïnedieet maak je gebruik van vier verschillende fases, deze lichten wij hieronder even kort toe:

  • De eerste fase: tijdens deze fase zorg je voor een vliegende start, dit is tevens de strengste fase. Hierbij kan je heel snel gewicht verliezen en je lekkerder in je vel voelen. Je beperkt je dieet tot het nuttigen van enkel eiwitmaaltijden en vult deze eventueel aan met toegestane groentes, zoals andijvie of broccoli. Tevens neem je extra multivitaminen om je lichaam een boost te geven. Deze fase duurt ongeveer 3 maanden en geeft jouw lichaam de vliegende start die het nodig heeft. Let op: drink veel water om de afvalstoffen sneller uit je lijf te krijgen.
  • De tweede fase: in deze fase ga je je ‘normale’ eetgedrag combineren met de eiwitmaaltijden. Zo vervang je je hoofdmaaltijd voor een gewone, gebalanceerde maaltijd. Let op: je mag nog steeds geen koolhydraatrijke producten gebruiken. Deze maaltijd bestaat enkel uit groentes en vlees of vis. Deze fase duurt ongeveer 2 maanden.

strenge dieet

  • De derde fase: in deze fase mag je weer koolhydraten eten en leer jij jezelf aan hoeveel je binnen kan krijgen zonder aan te komen in gewicht. Zo mag je bijvoorbeeld weer een boterham eten tijdens het ontbijt. Dit is de basis naar een gezonde levensstijl.
  • De vierde fase: deze fase blijf je gedurende de rest van je leven volgen. Bij deze fase leer je hoe je je lichaam in balans kunt houden door een normaal en gezond voedingspatroon. Alle hoofdmaaltijden zijn inmiddels vervangen voor gezonde en gebalanceerde maaltijden. Je maakt enkel nog gebruik van eiwitrijke tussendoortjes. Merk je dat je in korte tijd toch weer heel veel aankomt? Dan kan je de keuze maken om tijdelijk weer de tweede of derde fase aan te pakken. Zo pak je voorgoed je ongezonde levensstijl aan!

Geef een reactie

Inline
Inline