Algemeen

Achter elke sterke man staat een sterke vrouw: Tom Dumoulin en Thanee van Hulst

Tom Dumoulin (de vriend van Thanee van Hulst) is een van de bekendste, zo niet de bekendste, Nederlandse wielrenner. Hij staat bekend als ‘de vlinder van Maastricht’ vanwege zijn sierlijke stijl en zijn geboorteplaats. Het leven van een wielrenner, vooral eentje die op zo’n hoog niveau presteert, gaat niet altijd over rozen. Er komt veel druk bij kijken: mensen verwachten veel van je. En niet alleen de fans zijn veeleisend. Ook het team kan veel druk op je leggen. Gelukkig vindt Tom veel steun bij zijn vrouw Thanee van Hulst. Het koppel is al heel lang samen. Vanaf hun twintigste hebben ze al een relatie. Sorry vrouwen (en misschien ook wielerfans?) van Nederland! Tom is dus al bezet! Thanee van Hulst en Tom Dumoulin trouwden in 2018 om hun liefde te bezegelen. Vanwege de bekendheid van Tom, waren er ook mensen aanwezig die het nodig vonden om stiekem foto’s te maken: hardnekkige paparazzi. Tom Dumoulin en zijn vrouw Thanee van Hulst blijven hier gelukkig nuchter onder. Ze vinden dat het er een beetje bij hoort, ondanks dat het niet altijd leuk is natuurlijk. 

De rol van Thanee van Hulst in het werk van haar man Tom

Thanee van Hulst blijkt een belangrijke en niet te onderschatten rol te spelen in de voorbereiding van Tom Dumoulins werk: wielrennen. Telkens als Tom een wedstrijd heeft, draagt Thanee van Hulst haar steentje bij om de resultaten van Tom te verbeteren, zo heeft hij geopenbaard. De twee hebben meestal even contact voordat Tom met een wedstrijd begint. Het helpt erg als Thanee van Hulst haar man nog even een hart onder de riem steekt en hem succes wenst. Tom kan zich heel erg daaraan optrekken en inspiratie en energie uit putten. Je moet dus niet onderschatten welk effect Thanee van Hulst heeft op de resultaten van haar man: dit zou zelfs in gevallen doorslaggevend kunnen zijn. Vlak voor de start van de wedstrijd zelfs hebben Tom Dumoulin en Thanee van Hulst nog even contact. Dat helpt hem om met een gerust en gemotiveerd gemoed aan de rit te beginnen. Andersom werkt het natuurlijk ook: niet alleen in goede tijden is Thanee van Hulst er voor haar man Tom. Tijdens de Tour de France in 2015 was Tom namelijk gevallen en was hij thuis niet te genieten. Ook dan is ze er voor hem. 

Thanee van Hulst: meer dan vrouw van Tom

We weten dus dat Thanee van Hulst een belangrijke rol speelt in het professionele leven van haar man. Het contact dat de twee voor de aanvang van een wedstrijd hebben, blijkt van grote invloed te zijn op het gemoed van Tom en heeft dus een grote waarde. Maar wie is Thanee van Hulst eigenlijk? Natuurlijk, zij staat voornamelijk bekend als de vrouw van Tom Dumoulin, maar we zijn uiteraard nieuwsgierig naar haarzelf. Het blijkt dat Thanee van Hulst niet alleen de looks heeft maar ook de brains. De in België woonachtende wielervrouw is namelijk na het succesvol afronden van de middelbare school een academisch avontuur aangegaan bij de prestigieuze Universiteit van Maastricht, die bekendstaat als een heel internationaal georiënteerd instituut waar ook veel mensen uit Duitsland en België komen om te studeren. Aldaar heeft Thanee van Hulst zich toegelegd op de studie gezondheidswetenschappen. Zij blijkt dus een raszuivere bèta te zijn, en kan klaarblijkelijk goed met cijfers en biologische concepten overweg. Verder komt Thanee van Hulst uit een gezin van drie: ze heeft namelijk een broer en een zus. De relatie met Tom is in 2011 ontstaan. De tortelduifjes leerde elkaar kennen zelf voordat Tom bekend werd vanwege zijn denderende wielercarrière.

Omgaan met paparazzi

Als vriendin van een groot sportman is het uiteraard niet altijd even makkelijk om de dans te ontspringen als het gaat om mensen, journalisten, die in je privéleven willen rondneuzen om te kijken of er nog iets interessants te melden valt aan het grote publiek, waar zij dan weer geld mee kunnen verdienen. Gelukkig voor Thanee van Hulst is haar deze ongemakken tot op heden bespaard gebleven. Er zijn niet veel mensen die geprobeerd hebben om haar het leven zuur te maken door op totaal ongepaste momenten haar privéleven vast te leggen. Ze is daarom redelijk goed weggekomen. Want er zijn ontzettend veel ‘vrouwen van’ die en minder soepele relatie hebben met de pers. Zij moeten zich in allerlei lastige bochten wringen om de vervelende paparazzi te ontwijken. Thanee van Hulst heeft hier vooralsnog niet veel last van en dat is maar goed ook.

Geef een reactie

Inline
Inline