EchtemannenGadgets & CadeausMannenzaken

5x waarom het horloge het échte juweel voor iedere man is

Waarom dragen sommige mensen nog een horloge? De tijd kan je tegenwoordig op veel meer verschillende manieren zien. De functie van het horloge is daarmee eigenlijk komen te vervallen. Toch is het duidelijk dat horloges nog lang niet uit ons straatbeeld zijn verdwenen. Er is juist sprake van een hervonden waardering voor deze vorm van ambacht.

Een horloge omdoen hoort bij veel mannen bij het dagelijks ritueel. Je gezicht wassen, scheren, tandenpoetsen en je mooiste uurwerk omdoen. Een horloge is niet alleen een geweldige accesoires, maar maakt het voor mannen ook nog eens mogelijk om een statement te maken. Heb jij nog geen horloge en overweeg je om naar een officiële oris horloge dealer te stappen? Dan geven wij jou 5 redenen waarom je dit zeker moet doen!

1.         Een statussymbool?

Een horloge wordt nog altijd vaak als statussymbool gezien. Als je kiest voor een bepaald merk, kan dit van invloed zijn op jouw uitstraling en de manier waarop mensen over je denken Zo worden sommige merken geassocieerd met elegantie en luxe. Een kwalitatief uurwerk kan veel over jou als persoon vertellen.

Wat je om je pols draagt kan tevens een manier zijn om jezelf uit te drukken. Ben je een creatief en extravert persoon? Dan kan je met een opvallend horloge jouw persoonlijkheid showen. De stijl van het horloge zegt veel over het karakter van de drager!

statussymbool horloge

2.         Gemakkelijk in gebruik

Ondanks dat we de tijd tegenwoordig ook op heel veel andere manieren kunnen raadplegen, blijft een horloge gewoon heel gemakkelijk in gebruik. Natuurlijk heeft vrijwel iedereen wel een smartphone bij zich, maar deze moet je wel eerst uit je broekzak vandaan plukken. Dit kost meer tijd dan een simpele polsbeweging die jou gelijk de informatie geeft die je nodig hebt. Bovendien brengt een smartphone je al snel in verleiding om ook nog even een appje te sturen of je mail te checken. Dit kost allemaal enorm veel tijd, waar je met een horloge verder geen last van hebt.

3.         Multifunctioneel

Veel horloges beschikken tegenwoordig over verschillende functies om meer te meten dan enkel de tijd. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde hartslagmeter, calorieën- en stappenteller of een kalendertje om de datum te checken. Een horloge heeft daarmee veel meer functies gekregen. Een multifunctioneel horloge wordt ook wel een smart watch genoemd.

4.         Nostalgie

Vroeger werd een horloge al gebruikt om speciale gebeurtenissen te vieren. Zo kregen mannen die met pensioen gingen of 25 jaar in het vak zaten vaak een goud horloge van hun baas. Ook een achttiende verjaardag of het behalen van een eindexamen werd gevierd met een nieuw horloge. Daardoor beschikt het horloge over een enorme nostalgische lading.

goud horloge baas

5.         Gewoonte!

Sommige mannen weten niet beter dan dat ze een horloge dragen. Als ze deze een dagje vergeten zijn, voelt hun pols direct enorm ‘naakt’. Die mannen moeten er dan ook waarschijnlijk niet aan denken om zonder prettig uurwerk de straat op te gaan. Uit de macht der gewoonte of omdat een horloge eigenlijk gewoon onmisbaar is? Wij geloven in het laatste!

Geef een reactie

Inline
Inline