Algemeen

5 tips voor een stoere badkamer

Ga je binnenkort verhuizen of wil je je huidige badkamer gewoon eens goed onder handen nemen? Dan wil je natuurlijk wel de door jou bedachte stijl zo goed mogelijk uitwerken. En bij een stoere man hoort natuurlijk ook een stoere badkamer. Maar hoe zorg je er nou precies voor dat je badkamer een stoere uitstraling krijgt? Laten we eerlijk wezen: over het algemeen is dit niet bepaald een ruimte waar mannen veel tijd in besteden. Na het toepassen van de volgende tips zal dit wellicht veranderen. Pak de betonlook verf van homeofconcrete.com er dus maar alvast bij. Met deze 5 tips beschik je binnen mum van tijd over een stoere badkamer! 

1.    Kies voor donkere kleuren

Als we denken aan een stoer interieur, gaan onze gedachten eigenlijk al direct naar de industriële woontrend. Door het gebruik van stoere materialen en donkere kleuren behoort deze woontrend tot één van de populairste en stoerste woonstijlen van dit moment. Nu betekent dit natuurlijk niet direct dat je de gehele badkamer zwart moet verven. Dat zal immers wel een beetje deprimerend worden. Er zijn echter verschillende manieren om de badkamer iets donkerder te maken, zonder dat je hierdoor sfeer verliest.

Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van beton cire badkamer. Dit is een variant op stucwerk en geeft de muren een stoere betonnen uitstraling. Bovendien is beton cire waterafstotend, waardoor deze prima in een vochtige ruimte gebruikt kan worden.

Maak tevens aanpassingen in de kleine dingen. Schaf bijvoorbeeld donkere handdoeken aan of ga voor zwarte kranen met een matte afwerking. Zo krijg je direct de uitstraling die je zoekt.

2.    Maak gebruik van natuurlijke materialen

In een stoer badkamerinterieur kunnen natuurlijke materialen niet ontbreken. Houten accessoires en metalen onderdelen zijn dan ook uitermate geschikt voor het verrijken van jouw badkamer. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat je materialen gebruikt die tegen vocht kunnen. Het vochtgehalte in de badkamer is immers enorm hoog. Bovendien zijn er enkele plaatsen in de badkamer waarbij spullen in direct contact met water staan. In dat geval is het belangrijk om voor materialen te kiezen die hier goed tegen kunnen.

Wil je Chalk Paint kopen bij Chalkpaint.store? Dan is dit een prima keuze om de ruimte een wat stoerdere uitstraling te geven. Neem echter wel eerst contact op met een specialist om te bepalen of de verf mooi blijft in een vochtige ruimte. 

3.    Investeer meer in de betonlook


De betonlook mag niet ontbreken in de industriële stijl. Gelukkig zijn er enorm veel verschillende manieren om deze in huis te verwerken. Zo is het mogelijk om een behang in betonlook aan te schaffen, verf te kopen of voor beton cire te kiezen. Beton sire kopen heeft meestal de voorkeur in de badkamer. Dit omdat het materiaal uitermate geschikt is voor vochtige ruimtes en bovendien ook in direct contact met water mag staan.

Houd er wel rekening mee dat beton cire relatief moeilijk aan te brengen is. Als je een strak resultaat wilt, adviseren wij dan ook om dit stucwerk door een professional aan te laten brengen. Hoewel dit natuurlijk extra geld kost, zal het uiteindelijk voor veel meer sfeer en een langere levensduur zorgen! 

Geef een reactie

Inline
Inline