EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

5 tips voor het vinden van de perfecte winterjas

Elk jaar weer is het een groot dilemma om de perfecte winterjas te vinden. Nu de kou langzaam weer neerdaalt op ons land en de zon steeds minder haar gezicht laat zien, is het hoog tijd om ons te oriënteren op de winterjas. Voor de meeste mannen is het shoppen voor kleding al geen hobby, maar het shoppen voor een winterjas is een regelrecht drama. Dit is immers geen kwestie van een paar jassen aanpassen en snel weer de winkel uit gaan. Nee, het vraagt echt om geduld en een heleboel passessies. Je moet immers de hele winter doen met de jas en hij moet wel lekker zitten. Dat laatste is vaak waar het probleem zit. Geen enkele winterjas heren zit echt lekker. Tenminste, dat denk je. Met de volgende 5 tips vind jij met gemak de perfecte winterjas voor het komende seizoen. Dat is nog eens makkelijk!

winterjas man
https://www.styleitaly.nl/enos-winterjassen-heren-winterjas-lang-ku-56800379.html

1.         Bekijk je oude winterjas eens kritisch

Wellicht heb je nog een oude winterjas in huis. Deze kan misschien niet nog één ronde mee, maar geeft je wel de mogelijkheid om te bekijken waar deze precies aan voldoet. Vond je deze jas altijd al heel lekker zitten? Bekijk dan waar dit aan ligt. Is de stof bijvoorbeeld enorm soepel of juist strak? Is hij dik gewatteerd of is het een juist wat minder dikke stof? Al deze factoren kunnen een rol spelen bij het vinden van de juiste winterjas. Bedenk waarom je toen voor deze winterjas bent gegaan en waarom je deze zo fijn vond met passen. Nu heb je een idee waar je naar op zoek bent!

2.         Neem een goede vriend mee

Winterjassen shoppen is misschien niet de leukste bezigheid, maar met jouw beste vriend erbij is het al een stuk aangenamer. Bovendien weet je zeker dat hij zijn ongezouten mening zou geven over de jassen die je past. Verwacht geen beleefde reacties, maar de harde waarheid. Zo weet je zeker dat je in elk geval met de juiste jas naar huis gaat.

3.         Let op de pasvorm

De pasvorm van een jas is ontzettend belangrijk. Deze bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de jas. Zo zal een lange man geen korte winterjas kunnen dragen, simpelweg omdat het er dan meer als een zogenaamde ‘crop top’ uit gaat zien. Daarentegen kan een kortere man ook niet wegkomen met een lange jas, dit om de ‘waar gaat de jas met de man naartoe’ look te voorkomen. Daarnaast moet je uiteraard ook rekening houden met je eigen figuur. Zo zullen zeer gewatteerde winterjassen minder mooi vallen bij bredere mannen, dit maakt je een stuk kolossaler dan echt nodig is.

4.         Koop de juiste maat

Naast een geschikte pasvorm is het ook enorm belangrijk dat je de juiste maat aanschaft. Veel mannen maken de fout om altijd voor dezelfde maat te kiezen en verder ook geen andere maten aan te passen. De maten kunnen echter per merk verschillen. Het is dan ook niet verstandig om je hieraan vast te pinnen. Een te wijde of te strakke jas is immers nooit mooi. Bestel je online? Bekijk dan of je de jassen gemakkelijk kunt retourneren en bestel verschillende maten. Zo kan je ze op je gemakje thuis bekijken.

Geef een reactie

Inline
Inline