EchtemannenMannenzaken

5 Tips om je studentenhuis koel te houden deze zomer

De zomer is weer aangebroken en dat betekent veel te warme kamers waar je haast geen oog dicht kan doen ‘s nachts. Als je in een studentenhuis woont heb je vaak ook nog eens de pech dat het huis niet van luxe voorzieningen is voorzien, zoals een ingebouwde airco om het wat dragelijker te maken in de warmte. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf kan doen om de warmte te verdrijven en het studentenhuis koel te houden.

1. Open de ramen op het juiste moment

Het allereerste dat je kan doen en wat heel veel verschil kan maken, is je ramen op het juiste moment openzetten. Doe dit op het koelste moment van de dag, dus ‘s nachts als de temperatuur afneemt. Als je geluk hebt kan je dat ‘s ochtends ook nog doen, mits de zon nog niet op je raam schijnt. Als je huisgenoten dit ook doen en jullie alle deuren in huis ook even openzetten kan het hele huis even lekker doorluchten en afkoelen. Doe dit vooral als het buiten koeler is als binnen en wanneer er een briesje staat. Je moet je ramen dicht houden, zodra de zon op je raam schijnt of wanneer de lucht buiten warmer is dan binnen.

2. Houd de zon buiten

Zodra de zon je studentenhuis in kan schijnen zal de temperatuur snel oplopen. Als het huis luiken of zonneschermen heeft kan je deze het beste de hele dag naar beneden doen. Pas als de zon niet meer op de ramen schijnt en als het afkoelt kunnen ze weer omhoog. Zijn er geen luiken of zonneschermen? Doe dan de gordijnen dicht, deze kunnen ook een hoop warmte tegenhouden. Heb je ook geen gordijnen? hang dan ook laken voor het raam.

3. Blaas de warme lucht weg

Als je toch iets meer wilt doen of de bovenstaande tips zijn nog niet voldoende dan kan je ook stille ventilatoren in huis plaatsen. Je kan hiermee de lucht in beweging brengen en ervoor zorgen dat je steeds een koel briesje over je heen krijgt. Zo kan iedereen in je studentenhuis genieten van afkoeling, maar kunnen jullie wel gewoon door blijven studeren.

4. Maak de lucht koel

Als een ventilator nog niet voldoende doet voor je dan kan je ook voor een airco kiezen. Deze zijn echter duur in aanschaf en verbruiken veel energie, niet iets dat je als student wilt. Een goede tussenoplossing is een luchtkoeler. Dit is een tussenvorm tussen een airco en ventilator. Het is een goede optie als je iets meer budget hebt. Wil je zeker weten dat je een goede luchtkoeler in handen krijgt, zodat je echt waar voor je geld krijgt. Neem dan ook kijkje op een vergelijkssite als energieinbeeld.nl

5. Kook buiten

Een warm huis is het ideale excuus om met z’n allen buiten te gaan barbequen of picknicken. Als je binnen gaat koken wordt het huis namelijk snel een stuk warmer door het gasfornuis en al die hete potten en pannen. Door buiten te gaan eten voorkom je dit probleem.

Geef een reactie

Inline
Inline