EchtemannenMannenzaken

5 tips om je douche-afvoer te ontstoppen (als een échte man)

Je vriend of vriendin is er klaar mee. De douche kan niet gebruikt worden, want die zit helemaal verstopt met… van alles. Tijd dus om actie te ondernemen. Als een échte man. Ja, dat zeggen we natuurlijk met een knipoog, want misschien weet je ook hélémaal niet eens waar je moet beginnen. Geeft niks, want met de volgende vijf tips helpen we je weer aan een blij en comfortabel huishouden. Stroop de mouwen dus maar even op!

Tip 1. Maak een mengsel van soda, water en azijn

Een verstopt afvoerputje kun je reinigen met soda en eventueel azijn. Dit doe je door soda te mengen met water en in de afvoer te gieten. Voor een sterker effect giet je er een kopje azijn bij, maar houd je gezicht er niet boven, anders krijg je het spul in je ogen. Laat het mengsel een nachtje inwerken en geniet de volgende morgen weer van douche (met of zonder je vriend of vriendin).

Tip 2. Pak de rubberen ontstopper er eens bij

Heeft het reinigen met soda niet geholpen? Een rubberen ontstopper kan ook wonderen verrichten als je deze goed weet te gebruiken. Zet het rubber op het putje en beweeg de stok krachtig op en neer. Door de zuigkracht zal de verstopping (hopelijk) loskomen.

Waar zit de verstopping?

Tip 3. Gebruik een ontstoppingsveer (maar kijk uit wat je doet)

Nog steeds last van een verstopte douche? Een ontstoppingsveer is een spiraalvormige metalen draad van enkele meters langs. Je leidt deze door het doucheputje en je beweegt de draad tot het vuil loskomt. Bij een verkeerde beweging kan er wel het een en ander beschadigd raken, dus gebruik een ontstoppingsveer alleen als je er al wat ervaring mee hebt.

Tip 4. Gebruik in elk geval géén chemisch middel

Wat je ook probeert te doen: gebruik in elk geval geen chemische ontstoppers. Dit soort middelen kunnen je leidingen aantasten en ze zijn erg slecht voor het milieu. Daarnaast kan een chemisch middel op je huid of in je ogen terechtkomen als het in het rond spettert. Een dagje ziekenhuis? Dat zie je dus écht niet zitten!

Tip 5. De vakman is ook een échte man!

Als niets helpt tegen een verstopte douche-afvoer, dan zit er nog maar één ding op en dat is een rioolvakman bellen, bijvoorbeeld die van Ontstoppingsdienst Den Haag. De voordelen: een expert kan met een camera achterhalen wat de precieze oorzaak is én hij heeft de apparatuur om verstoppingen zonder schade te verwijderen. Even bellen of mailen dus en je kunt samen met je vriendin of vriend weer genieten van een warme douche!

Geef een reactie

Inline
Inline