EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

5 tips voor het kopen van een nieuwe sporttas

Met een wezenloze blik staar je naar alle verschillende soorten heren sporttassen. Met een zwaar nostalgisch gevoel denk je terug aan de tijd waarin een simpele rugzak voldoende was. Inmiddels is de collectie heren tassen zó ontzettend divers, dat het maken van de juiste keuze een stuk lastiger is geworden. Wie wilde er ook al weer gaan sporten? Juist… maar welke tas heb ik dan nodig? In dit artikel helpen we je alvast een handje op weg en geven we 5 tips voor het kopen van een nieuwe sporttas!

1.         Wat is de functie van de tas?

Waar wil je de tas precies voor gebruiken? Dat is de vraag die je jezelf moet stellen als je een nieuwe tas aanschaft. Bij een sporttas denk je natuurlijk direct aan sportgelegenheden, maar dat hoeft niet. Door het handige formaat gebruiken veel mannen deze tas ook als weekendtas. Wanneer je een weekendje weg gaat biedt een simpele rugzak vaak net te weinig ruimte en is een koffer weer te groot. Een sporttas is dan een fijn tussenmaatje.

Bepaal eerst de functie van de tas, alvorens je de collectie gaat bekijken. Zo weet je precies waar deze aan moet voldoen en is het maken van een uiteindelijke keuze een stuk eenvoudiger.

2.         Formaat

Natuurlijk is ook het formaat van de tas van belang. Oefen je een sport uit waarbij je enorm veel attributen mee moet nemen? Dan is een grote en stevige tas van essentieel belang. Wanneer je echter alleen sportkleding en een handdoek mee moet nemen, zal een klein maatje voldoende zijn. Ook hierbij geldt dat de functie van de tas het allerbelangrijkste is.

formaat van sporttas kiezen

3.         Welk model past bij jouw persoonlijke voorkeur?

Waarschijnlijk had je het al door, maar er bestaat niet maar één type sporttas. Gelukkig maar, want dan zou er nooit voor iedereen een geschikte tas te vinden zijn. Iedereen beschikt immers over eigen wensen en een persoonlijke voorkeur. Bedenk daarom goed welk model bij jou past. Vind je het bijvoorbeeld fijn als je de tas over je schouder kunt dragen of is dit niet noodzakelijk? Vind je het belangrijk dat je de tas eventueel op je rug zou kunnen dragen? Moet de tas over één groot vak of meerdere kleine vakjes beschikken?

Het zijn de kleine details die het verschil maken. Die ervoor zorgen dat jij een sporttas naar wens kunt vinden. Schroom je dan ook niet om eisen te stellen. Deze zorgen alleen maar voor een goede match!

formaat sporttas man

4.         Materiaalkeuze

Ook de materiaalkeuze speelt een belangrijke rol. Sommige materialen zijn beter geschikt dan anderen. De meeste mannen kiezen voor een leren sporttas. Deze is niet alleen oersterk, maar kan ook nog eens makkelijk schoongemaakt worden en heeft een stoere uitstraling. Natuurlijk zijn er ook stoffen sporttassen verkrijgbaar. Bedenk zelf welk materiaal jouw voorkeur heeft.

5.         Budget

Last but not least… het budget! Vanzelfsprekend speelt ook dit een belangrijke rol in je uiteindelijke keuze. Gelukkig zijn sporttassen in diverse prijscategorieën verkrijgbaar. Zo is er altijd wel een tas te vinden die aan jouw persoonlijke voorkeur voldoet én binnen het gestelde budget blijft.

Geef een reactie

Inline
Inline