EchtemannenMannenzaken

5 Oktoberfest feiten die je nog niet wist!

Het Oktoberfest is wereldwijd beroemd door de meiden in dirndls, grote pullen bier en de traditionele muziek. Het grootste volksfeest ter wereld wordt één keer per jaar gevierd. Ter ere van het grootste zuipfestijn ter wereld hebben wij in dit artikel 5 oktoberfest feiten die je nog niet wist op een rijtje gezet!

Feit 1. Beierse bevolking wast de lederhosen niet

Tijdens het Oktoberfest draagt iedere man lederhosen, maar wist je dat de Beierse bevolking deze lederhosen nooit wassen? Dat is echt zo. Heb je echte lederhosen gekocht voor het Oktoberfest? Dan kan het vaak geen kwaad op na het feest je lederhose in de was te doen.

Feit 2. Geen bierfestival

Veel mensen denken dat het Oktoberfest een bierfestival is. Echter is het de jaarlijkse viering van het huwelijk tussen de Beierse kroonprins (Ludwig) en zijn vrouw (Theresia van Saksen-Hildburghausen). In 1810 gaven de geliefden elkaar het ja-woord en dit werd toen die tijd gevierd met een volksfeest. Waar overigens geen druppel bier werd gedronken. Tegenwoordig is dat natuurlijk geheel anders, de meeste bezoekers komen juist om het vloeibare goud dat wordt geschonken in grote pullen. Groots gelijk!

Feit 3. Het feest begint niet in oktober

Vroeger begon het Oktoberfest wel degelijk in Oktoberfest, echter is het feest de afgelopen jaren steeds meer naar voren geschoven op de kalender. Met als reden dat men hoopt op een zonnige start. Traditioneel begint het feest om 12 uur op de eerste zaterdag na 15 september om vervolgens na 16/18 dagen te eindigen op de eerste zondag van oktober. 

Feit 4. Kindvriendelijk

Je kinderen meenemen. Misschien niet het eerste waaraan je dacht bij het plannen van een bezoekje aan het Oktoberfest. Echter heeft de organisatie de afgelopen jaren flink geprobeerd om de richting op te gaan van een gezinsvriendelijk feestterrein. Met de nodige entertainment voor kinderen. Je kinderen meenemen is dus zeker mogelijk, maar moet je het wel willen? Dat is natuurlijk de vraag.

Feit 5. Geen normaal bier

Op het Oktoberfest wordt geen normaal bier geschonken. Tijdens het festival wordt er enkel en alleen speciaal Oktoberfest-bier geserveerd. Dit bier is gebrouwen door zes in München gevestigde brouwerijen. Het Oktoberfest-bier wordt geserveerd in een bierpul van 1 liter en bevat gemiddeld 6% alcohol. Jaarlijks wordt er meer dan 6 miljoen liter van dit vloeibaar goud verkocht. 

Geef een reactie

Inline
Inline