EchtemannenMannenzaken

4 tips voor een zomer in eigen tuin

Door de coronacrisis is ons dagelijkse leven ontzettend ontregeld. Daarnaast is de zomervakantie nog nooit zo onzeker geweest. De kans is groot dat veel Nederlanders daarom vakantie vieren in eigen land. Misschien zelfs wel alleen in eigen tuin. Daar moet je tuin natuurlijk wel op aangepast worden. Is jouw tuin al klaar voor de zomer? Of kan deze nog wel wat extra aandacht gebruiken? In dit artikel geven we 4 tips voor een prachtige zomer in eigen tuin. Laten we zelf de slingers ophangen in deze periode!

1.    Leg een prachtig terras aan

Is het op dit moment eigenlijk niet mogelijk om van jouw tuin te genieten? Zonde, want juist in deze tijd is een eigen buitenverblijf ontzettend fijn. Daarom is dit het moment om de handen uit de mouwen te steken en een prachtig terras aan te leggen. Wees niet bang, dit kan je zo duur maken als je zelf wilt. Natuurlijk kan je enorm uitpakken, maar je kan het ook klein houden. Zo maak je de tuin enkel ‘bewoonbaar’ en creëer je een fijn zithoekje om van de zomer in te genieten.

Ben je normaal niet iemand die klust? Maar wil je door de huidige tijden besparen op het inschakelen van vakmensen? Kies er dan voor om kwalitatief gereedschap te huren bij RentSetGo. Zo weet je zeker dat je over het juiste gereedschap beschikt en bereik je de mooiste resultaten. Bovendien bespaar je zo ook nog op de aanschafkosten van gereedschap wat je anders toch nooit gebruikt. Win-win dus!

2.    Investeer in een prachtige vuurschaal of buitenhaard

Hoewel we in Nederland soms van prachtige zomerse dagen en zelfs weken mogen genieten, is er bij ons niets zo veranderlijk als het weer. Waar het de ene dag ruim 25 graden kan worden, zal het de andere dag weer zo koud zijn dat we bijna onze winterjas aan willen trekken. Daar moet je jezelf dan ook wel op voorbereiden als je de zomervakantie in eigen tuin wilt vieren. Zorg bijvoorbeeld voor een overkapping en de mogelijkheid om over extra warmte te beschikken. Investeer bijvoorbeeld in een prachtige buitenhaard. Of, als dit financieel momenteel niet haalbaar is, een mooie vuurschaal. Zo kan je ook tijdens koele zomeravonden heerlijk buiten zitten. Dat wordt genieten.

3.    Een praktische tafel

Wat is er nu fijner dan uitgebreid buiten tafelen? Niets, toch? Dit moet echter wel mogelijk zijn. Niemand heeft immers zin om met een bord op schoot op de loungebank te hangen. Dat is niet alleen zeer onpraktisch, maar ook nog eens minder gezellig. Schaf daarom een praktische lange eettafel aan. Zo kan je genieten van de lekkerste gerechten en de gezelligheid van je gezin. Buiten tafelen is nog nooit zo fijn geweest.

4.    Nieuwe plantjes


Nieuwe plantjes doen wonderen voor iedere tuin. Haal je tuin daarom uit zijn ‘winterdip’ en schaf enkele nieuwe en frisse planten aan. Zo wordt het direct een stuk gezelliger. Bedenk tevens of je nog kunt klussen om de tuin net iets praktischer voor de zomer te maken. Met handige tuin tips, het benodigde gereedschap en een lading extra vrije tijd kom je al heel ver. Zo maak jij jouw tuin binnen mum van tijd zomerproof!

Geef een reactie

Inline
Inline