EchtemannenMannenzaken

4 tips voor een geslaagd eerste kinderfeestje!

Sinds je vader bent, lijkt de tijd wel door je vingers te glippen. Nog heel even en dan viert jouw oudste kind zijn of haar vijfde verjaardag. Dit betekent niet alleen dat jouw kleintje steeds wijzer en zelfstandiger wordt, maar ook dat het waarschijnlijk tijd is voor het eerste kinderfeestje! En dat kan behoorlijk spannend zijn. Want niet alleen je kind wil graag een leuke tijd met vriendjes en vriendinnetjes beleven, maar ook jij wil dat dit natuurlijk een geslaagd feestje wordt.

Geen nood! Met de volgende 4 tips is het eerste kinderfeestje van jouw kleintje een gegarandeerd succes.

1.         Haal cadeautjes in huis!

Allereerst is het belangrijk om de verjaardag van je kind niet volledig te laten overschaduwen door de voorbereidingen van zijn kinderfeetje. Haal daarom nieuw speelgoed in huis, denk aan versieringen en kies voor een lekkere traktatie om hem of haar mee te verwennen. Het blijft de verjaardag van je kind en dat mag zeker niet vergeten worden in de organisatiedrukte.

Bespreek tevens alvast met jouw kind wat hij of zij van het feestje verwacht. Het is immers zijn kinderfeestje en hij heeft het recht om zelf te bepalen wat leuk is en wat niet. Jouw kind is nu op de leeftijd dat hij redelijk goed kan formuleren wat hij wilt. Maak daar dan ook dankbaar gebruik van. Zo weet je zeker dat het feest een schot in de roos zal zijn.

Haal cadeautjes in huis

2.         Nodig niet te veel kinderen uit

Vervolgens is het tijd om de uitnodigingen te versturen. Maar daar begint het heibel natuurlijk al, want wie nodig je uit? Nodig je dezelfde kinderen uit die jouw kind al eerder op hun feestje hebben gevraagd of ga je iets selectiever te werk? Allereerst is het belangrijk om aan je eigen kind te vragen wij zij er zeker bij wil helpen. Zorg er wel voor dat je nooit te veel kinderen uitnodigt. Zeker op deze leeftijd is het belangrijk dat je voor alle kinderen even veel aandacht hebt. Maak het daarom niet te gek en verlaag de moeilijkheidsgraad door slechts een klein groepje uit te nodigen.

3.         Schakel extra hulp in

Als papa weet je natuurlijk maar al te goed hoe druk een (bijna) 5-jarige kan zijn. Stel je nu eens voor dat je een groepje van 5-jarigen onder jouw verantwoordelijkheid hebt. Dan is het niet moeilijk voor te stellen dat dit een aardige klus gaat worden. Zelfs als je enkel thuis blijft en wat spelletjes gaat doen, is het verstandig om over minimaal 3 volwassenen te beschikken. Schakel daarom alle hulp in die je kunt krijgen. Je hebt het hard nodig!

Schakel extra hulp in

4.         Uitdeelcadeautjes

Na afloop van het kinderfeestje wil je natuurlijk wel dat alle kinderen met een goed gevoel naar huis gaan. Kleine uitdeelcadeautjes kunnen hierbij helpen. Hiermee bedank je iedereen voor hun bezoek en zullen de kids zeker vol enthousiasme over het feestje vertellen. Er zijn tegenwoordig genoeg kleine uitdeelcadeautjes in alle prijscategorieën verkrijgbaar. Dit hoeft dan ook

Geef een reactie

Inline
Inline