EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

4 tips voor het vinden van een goedkope sportoutfit

Het najaar is het perfecte moment om die extra vakantiekilo’s er af te trainen. Je verstopt je bier- of cocktailbuikje gewoon onder een dikke trui en ondertussen werk je aan een ware sixpack voor de volgende zomer. Als sporter weet je als geen ander dat praktische sportkleding van groot belang zijn om blessures te voorkomen. Sportkleding vind je tegenwoordig in vrijwel elke winkel, maar ze nemen het niet bij elke zaak even nauw als het gaat om de kwaliteit van deze kleding. Ook jouw portemonnee is niet altijd even goed gevuld, maar je weet ook van de noodzaak om kwalitatieve sportkleding aan te schaffen. Wat doe je dan? Ga je bij de pakken neerzitten of maak je gebruik van de volgende 4 tips voor het vinden van een goedkope en kwalitatieve sportoutfit?

sport schoenen

1.         Maak gebruik van leuke acties

Het vinden van een sportoutfit heeft vaak niet enorm veel haast. In die tijd kan je gemakkelijk wachten tot er speciale acties worden gehouden. Met een actiecode Asos kan je bijvoorbeeld al voor weinig een kwalitatieve sportoutfit bij elkaar zoeken. Hiervoor hoef je enkel te wachten op de juiste acties.

Asos logo

2.         Koop nieuwe sportkleding in januari

Januari is de perfecte maand om een nieuwe sportoutfit te scoren. In deze maand beginnen mensen massaal aan hun goede voornemens en veel daarvan betreffen sporten, gezonder leven of afvallen. Dit betekent tevens dat sportoutfits sneller in de spotlight worden gezet. Winkels spelen slim in op de vraag naar sportkleding en dat betekent leuke kortingen en schreeuwerige reclameteksten. Als fanatieke sporter is het niet gek om te wachten tot januari en vervolgens te profiteren van een promotiecode Nike. Zo ben je altijd verzekerd van de hoogste kwaliteit tegen de laatste prijs. Dat is pas mooi meegenomen!

nike logo

3.         Zoek online naar tweedehands (nieuwe) sportkleding

Natuurlijk weten we ook maar al te goed dat de meeste goede voornemens al na enkele weken worden verbroken. Dat betekent ook dat er op dat moment veel nieuwe- of zo goed als nieuwe sportkleding wordt aangeboden. Deze zijn weliswaar tweedehands, maar zien er nog ontzettend mooi uit. Bovendien betaal je er nu nog maar een klein prijsje voor, terwijl je in de winkel direct de hoofdprijs moet betalen. Door eerst online te zoeken naar tweedehands spullen, kan je op langer termijn een hoop geld besparen. Daarnaast ben jij weer een prachtige sportoutfit rijker!

4.         Kijk kritisch naar je huidige outfit

Het is van essentieel belang dat je weet wat er schort aan je huidige sportoutfit. Daar kan je uiteindelijk een hoop geld mee besparen. Zijn de schoenen echt aan vervanging toe, maar is de outfit zelf nog prima in orde? Laat je dan niet verleiden om een geheel nieuwe outfit aan te schaffen, maar kies eerst voor nieuwe schoenen. Je hebt alle tijd om in de toekomst ook de outfit te vervangen, maar voor nu kies je voor hetgeen wat echt nodig is. Door deze gedachtegang te hanteren, voorkom je impulsaankopen en zal je uiteindelijk meer geld overhouden voor dat wat echt belangrijk is.

Geef een reactie

Inline
Inline