EchtemannenMannenzaken

4 Tips om zelf een oude scooter op te knappen

Een scooter… voor veel mannen was dit een jongensdroom toen ze de magische leeftijd van 16 hadden bereikt. Ondanks dat het de wens was van veel jongens is die vaak niet in vervulling gegaan. Te weinig geld en tijd zijn factoren die je als puber nou eenmaal niet in de hand kan hebben. Ondanks dat je nu waarschijnlijk allang in staat bent om een geheel nieuwe scooter te kopen, blijft het voor veel mannen de wens om een oude scooter op te knappen tot zijn oude glorie. Is dit ook jouw droom en kan je wel wat tips gebruiken bij het scoren van scooteronderdelen en de opknapwerkzaamheden? In dit artikel geven we je een 4 handige tips.

scooter onderdelen

#1 Maak een duidelijke plan van aanpak

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat er precies opgeknapt moet worden aan je scooter. Er is uiteraard wel een verschil in opknapwerkzaamheden. Er zijn oude scooters waarmee je niet meer veilig de weg op kunt. Er zijn ook oudere scooters die met enkel een nieuwe laag verf en wat extra luxe opties, zoals een scooter windscherm, al een totaal andere uitstraling hebben. Het is aan te raden om eerst een tripje naar een monteur te maken en daar te vragen wat er precies scheelt aan de scooter. Zij kunnen dit beter zien dan jij en je betaalt niet zoveel als je enkel om advies vraagt. Blijf wel realistisch: als er sprake is van technische problemen en hiervoor echt expertise is gevraagd is het waarschijnlijk verstandiger om het opknappen van de scooter aan een professional over te laten.

#2 Schaf de juiste onderdelen aan

Als je eenmaal in kaart hebt gebracht wat er allemaal moet gebeuren om met jouw oude scooter weer de weg op te kunnen is het belangrijk dat je de juiste onderdelen aanschaft. Hierbij moet je vooral letten op het merk van je scooter, zodat je wel bijpassende onderdelen gebruikt. Tip: zoek eens naar tweedehands websites voor scooteronderdelen. Er zijn heel veel hobbyisten die oude scooters uit elkaar halen voor bruikbare onderdelen en deze voor kleine prijsjes verkopen. Zo houd je de opknapbeurt van je scooter nog een beetje betaalbaar.

scooter onderdeel

#3 De zoektocht naar een geschikte werkplaats

Dan is het eindelijk het moment aangekomen dat jij aan de slag kunt met het opknappen van je oude scooter. Het is wel belangrijk dat je hier de juiste locatie voor vindt. Een werkplaats is belangrijk om ongestoord te kunnen sleutelen. Een overkapping is echt een must. Je wilt niet in de stromende regen sleutelen aan je scooter. Bovendien kan deze hierdoor erg snel gaan roesten en dat wil je uiteraard voorkomen.

#4 Houd je aan het budget

Waarschijnlijk beleef je enorm veel plezier aan het opknappen van je scooter en dan is de kans groot dat je je budget helemaal vergeet. Hierdoor kan de opknapbeurt aardig in de papieren lopen als je niet oplet. Zorg dat je een duidelijk budget opstelt en niet meer uit kan geven dan dit bedrag om nare financiële verrassingen te voorkomen.

Geef een reactie

Inline
Inline