EchtemannenGadgets & CadeausMannenzaken

4 tips voor het maken van prachtige foto’s met de iPhone standaard camera app

Elke nieuwe uitvoering van Apple zijn vlaggenschip modellen wordt de camera van deze mobiele alleskunners beter. Je kunt tegenwoordig prachtige “spiegelreflex” achtige foto’s produceren met een klik op de knop. Echt goede foto’s maak je door middel van de juiste instellingen op je iPhone. In deze blog lees je 4 tips over het maken van fantastische foto’s door middel van het goed gebruik van de instellingen van je iPhone.

Supersnel je camera openen

Soms moet je in luttele seconden een foto kunnen schieten. Het perfecte fotomoment gaat binnen mum van tijd weer voorbij. Mis jij soms de meest prachtige foto’s doordat je net een seconde te laat bent en het moment hebt gemist? Dan heb jij wat aan deze eerste tip! Wist je namelijk dat je helemaal niet op je camera toets hoeft te drukken voor het openen van de camera app? Wanneer je in de “lock-screen” zit, kun je namelijk van rechts naar links swipen om je camera app te openen. Hierdoor heb je deze app binnen één seconde geopend en mis jij nooit meer je favoriete Kodak momentje.

Rasterweergave

Wanneer wij onze Instagram feed openen is het al snel duidelijk dat het maken van “rechte” en goed uitgelijnde foto’s een hele kunst blijkt te zijn. Ik zie tal van foto’s die prachtig zouden kunnen zijn, wanneer we gebruik gemaakt zou worden van de rasterweergave. Dit helpt je om exact rechte foto’s te maken. Gebruik deze dan ook! Je kunt de rasterweergave aanzetten door in je instellingen naar camera te gaan en vervolgens “raster” aan te zetten. Zo maak jij altijd prachtige, rechte foto’s.

Kies de juiste camera preset

Out of the box komt de iPhone standaard met diverse presets, die stuk voor stuk fantastisch werken. Wanneer je deze presets wilt gebruiken is het van belang dat je de juiste instelling gebruikt voor de juiste situatie. Wanneer je een vierkante foto wilt maken, dan maak je gebruik van square mode. Voor een brede foto kun je het beste kiezen voor Piano mode en voor een slomo filmpje, maak je gebruik van de slomo mode. Wanneer je een portretfoto wilt maken, kies je voor de portretmodus. Dit heeft namelijk als groot voordeel dat de achtergrond bij dit soort foto’s direct wazig wordt gemaakt. Dit zorgt ervoor dat er meer aandacht gaat naar het portret. Logischerwijs creëert dit een prachtig effect.

Kies de juiste telefoon

Apple komt ieder jaar met nieuwe telefoons. Toch betekent dit niet dat je met oudere telefoons geen prachtige foto’s kunt maken. Een groot deel van de kwaliteit van foto’s vanaf een iPhone wordt namelijk bepaalt door de software. Ook met een oudere iPhone kun je dus prachtige foto’s maken. Deze zijn vaak goedkoper te verkrijgen in een refurbished variant. Zo heb je al een refurbished iPhone 7 voor €299,- en een refurbished iPhone 6 voor €169

Succes met de foto’s

Wij wensen je veel plezier met de foto’s en hopen dat je door de tips uit deze blog een aantal prachtige foto’s kunt schieten. Veel plezier!

Geef een reactie

Inline
Inline