AlgemeenMannenzaken

3 Veranderingen die jouw nachtrust kunnen verbeteren

Veel mensen kunnen ’s avonds slecht in slaapkomen. Of ze worden regelmatig door de nacht heen wakker. Dat is erg vervelend, maar er zijn een aantal veranderingen die jij in je nachtroutine kunt veranderen om je nachtrust te verbeteren. Een goede nachtrust is namelijk erg belangrijk voor je gezondheid. Zo blijft je weestand beter op peil als je goed slaapt. Ook kan je beter keuzes maken en zal je je veel energieker voelen. Lees snel verder voor de veranderingen die jij kan gaan toepassen:

  • Een donkere kamer

Als je beter wilt gaan slapen is een donkere kamer erg belangrijk. Als er te veel licht je kamer binnenkomt zal je minder goed in slaap kunnen komen. Een manier om dit te verbeteren is om te kiezen voor gordijnen die goed verduisteren. Zo zal je makkelijker in slaap komen en ook minder snel vroeg wakker worden door ochtendlicht. Wil je de opties bekijken voor het verduisteren van je kamer. Dan raden wij aan een kijkje te nemen op Raamdecoratie.com.

  • Geen schermen meer

Het gebruiken van schermen later in de avond is niet goed voor je slaap kwaliteit. Dat komt doordat schermen blauwlicht afgeven. Dat blauwe licht breekt het slaaphormoon melatonine af, terwijl je die juist zo hard nodig hebt. Dat hormoon zorgt er namelijk voor dat je slaperig wordt, wel zo handig als je goed wilt slapen. Probeer minimaal een uur voor dat je gaat slapen niet meer op schermen te kijken. Lukt dat niet? Instaleer dan een blauwlicht filter op al je apparaten. Dit geeft je scherm een rode kleur en zal je slaap al een heel stuk verbeteren.

  • Maak gebruik van gewicht

Een deken met extra gewicht zorgt voor een goede nachtrust. Dit wordt een verzwaringsdeken genoemd. Het deken bestaat uit verschillende vakjes met daarin granulaat. Dit zorgt ervoor dat het deken meer gewicht krijgt. Dat gewicht zorgt voor een veilig gevoel en zal zorgen dat je lichaam meer gaat ontspannen. Je kunt deze verzwaringsdekens overal kopen, maar ze zijn vooral online erg populair dus we raden aan daar eens te gaan kijken. Als je handig bent met de naaimachine, kun je het ook makkelijk zelf maken. Online zijn veel verschillende patronen te vinden die je kunt gebruiken voor het maken van jouw perfecte deken. Let wel op, we raden aan om granulaat te gebruiken. Sommige sites raden het gebruik van ongekookte rijst aan, maar dat is niet zo handig als je het deken regelmatig wilt wassen.

Geef een reactie

Inline
Inline