EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

3 tips voor low-budget kerstcadeaus kopen

Kerst is voor veel mensen het ultieme moment om meer tijd en aandacht aan familie en vrienden te besteden. Eindelijk even geen overvolle agenda waardoor familietijd erbij inschiet, maar volop genieten van elkaar. Dit betekent echter ook dat er een hoop geregeld moet worden. Waar gaan jullie de kerstdagen vieren? Moeten jullie nog versieringen aanschaffen? En hoe zit het met de cadeaus?

Een kerst zonder cadeaus bestaat bijna niet. Hiermee geef je duidelijk aan hoeveel jouw dierbaren voor je betekenen. Alhoewel je ze heel graag wil verwennen, laat de financiële situatie dit niet altijd toe. Dit betekent echter niet dat je geen geweldig kerstpakket voor mannen of vrouwen kunt aanschaffen. Er zijn genoeg manieren waarop jij een geweldig kerstcadeau kunt kopen, zonder over je budget te hoeven gaan. Hiervoor geven wij 3 slimme bespaartips!

1.         Begin vroeg met aankopen doen

Als je over weinig financiële ruimte beschikt is het misschien aantrekkelijk om tot het laatste moment te wachten met aankopen doen. Bedenk echter wel dat je hierdoor direct voor een fikse uitgave staat. Juist door de kosten over de komende maanden uit te spreiden, kan jij ervoor zorgen dat je voor iedereen een geschikt kerstcadeautje kunt vinden. Al houd je maar 10 euro extra per maand over. Dit kan voldoende zijn om telkens voor iemand een cadeau opzij te zetten. Wacht daarom nooit tot het laatste moment, om vervolgens te schrikken van de enorme prijs, maar begin rond september al met het doen van de eerste aankopen. Dat geeft meer rust in je hoofd én portemonnee!

  Begin vroeg met aankopen doen

2.         Maak een begroting

Natuurlijk moet je wel weten hoeveel je ongeveer te besteden hebt. Maak daarom rond september alvast een begroting met de verwachte uitgaven en inkomsten. Zodat je precies weet hoeveel geld je iedere maand opzij moet zetten en hoeveel je maximaal uit mag geven aan de cadeaus. Zo voorkom je dat je onverwachts toch teveel uitgeeft. Bovendien weet je zo ook naar welke cadeautjes je kunt zoeken.

Wil je bijvoorbeeld dit jaar een kerstpakket cadeau doen aan jouw dierbaren? Troost je dan met de gedachte dat deze pakketten in alle soorten, maten en prijssegmenten verkrijgbaar zijn. Hierdoor is er voor ieder wat wils te vinden en past deze uitgave vrijwel altijd binnen je budget. Denk daarom nooit dat kerstcadeaus kopen er dit jaar niet in zit. Je hoeft immers niet altijd direct de hoofdprijs te betalen voor een mooi cadeau.

3.         Koop tweedehands

Heb je echt heel weinig te besteden, maar wil je jouw dierbaren toch een mooi cadeau doen? Bekijk dan eens of er tweedehands niks te vinden is. Vaak vind je op websites voor tweedehands spullen heel veel producten die nog zo goed als nieuw zijn. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed voor de kinderen, maar ook zelfs aan verzorgingsproducten of elektronische apparaten. Werkelijk alles is te vinden! En dat voor hele scherpe prijzen. Daarmee kan je jouw dierbaren alsnog verrassen en als je goed zoekt, zie je er niet aan af dat het tweedehands spullen zijn. Low-budget kerstcadeaus kopen hoeft zeker geen enorme opgave te zijn!

Geef een reactie

Inline
Inline