EchtemannenMannenzaken

3 tips voor een originele vakantiebestemming

Ben je op zoek naar een geweldige vakantie die je nooit meer zal vergeten? Kijk je reikhalzend uit naar het moment dat je op het vliegtuig (of in de auto) stapt en een verbazingwekkende tocht zal maken? Ben je toe aan iets anders dan een zon-zee-strand vakantie en wil je ontdekken en iets van cultuur proeven? Lees dan snel verder. In dit artikel geven we 3 tips hoe jij eenvoudig een originele vakantiebestemming boekt.

De wereld verandert continu. Waar je voorheen al gelukkig in je handen mocht klappen als je een reis naar Frankrijk mocht maken, is het inmiddels al helemaal niet meer gek om Zuid-Afrika of Amerika te bezoeken. Een jeep huren curacao? Daar draai jij je hand niet meer voor om? Gek? Welnee! Ons reisgedrag is enorm veranderd en dat is duidelijk te merken. We worden allemaal wereldreizigers en proeven graag wat van de culturen en de natuur om ons heen. We willen nieuwe ervaringen en het liefst een originele vakantiebestemming. Maar hoe vind je deze? Wij geven 3 tips.

1.         Vraag om tips in je omgeving

Doordat steeds meer mensen bijzondere reizen maken is het vaak niet lastig om iemand te vinden die wat tips voor jou heeft. Vraag daarom gerust in je omgeving welke vakantiebestemmingen op jouw bucketlist moeten worden opgenomen. Vraag eventueel om foto’s, ervaringen met de locals en andere bijzondere anekdotes. Zo weet je een beetje wat je kunt verwachten en kun je vervolgens zelf ook nog op onderzoek uitgaan.

2.         Doe research

Online vind je tegenwoordig enorm veel informatie over originele vakantiebestemmingen. Bovendien lees je hier ook direct waar je rekening mee moet houden. Als je bijvoorbeeld op zoek gaat naar de Big Five is het wel belangrijk dat je over de juiste gids én vervoersmiddel beschikt. Sommige originele vakantiebestemmingen zijn immers niet geheel zonder risico’s voor toeristen. Het is dan wel belangrijk dat je jezelf goed hebt ingelezen en weet waar je rekening mee moet houden. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook om goed contact te leggen met de locals indien je ze nodig hebt.

3.         Tripje naar een reisbureau

Deze tip klinkt misschien zó 2000, maar het kan je zeker helpen om de juiste vakantiebestemming te vinden. Alhoewel we tegenwoordig de meeste reizen gewoon zelf proberen te boeken, kan een reisbureau zeker bijdragen om jou van de juiste informatie en inspirerende ideeën te voorzien. Bovendien zijn er tegenwoordig ook reisbureaus die gespecialiseerd zijn in bijzondere reizen. Dat is dan ook geen wonder, want deze bureaus moeten zich nu eenmaal beter verkopen om de consument van tegenwoordig te ‘vangen’.

Het kan veel voordelen hebben om toch een reisbureau in te schakelen. Zij kunnen jou niet alleen van alle informatie voorzien, zodat je zeker weet dat je op alles voorbereid bent, maar ook nog eens de gehele week- of dagplanning voor jou organiseren. Zo heb je hier werkelijk geen omkijken meer naar en weet je zeker dat je alle bijzondere bezienswaardigheden op reis kunt ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de laugavegur trail in IJsland? De trip ligt in jouw hand!

Geef een reactie

Inline
Inline