EchtemannenMannenzaken

3 tips voor het vinden van het perfecte huurhuis

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders zo’n 5 tot 7 keer in hun leven verhuizen. In veel van de gevallen gaat het hierbij om huurwoningen. We weten allemaal dat het tegenwoordig niet gemakkelijk meer is om een woning te kopen. Het verkrijgen van een hypotheek is enorm lastig. Veel Nederlanders kiezen er dan ook voor om te gaan huren. Maar wie dacht dat dit een stuk makkelijker was, komt vaak van een koude kermis thuis. Ook bij de zoektocht naar de perfecte huurwoning kom je voor een aantal uitdagingen te staan. In dit artikel geven we je 3 tips voor het vinden van de perfecte huurwoning.

Ga je voor een sociale huur- of vrijesectorwoning?

Een huurhuis zoeken… het klinkt veel makkelijker dan het ook in daadwerkelijk is. Beslissen dat je voor huren gaat is één ding, maar het vinden van de perfecte huurwoning is toch nog een heel ander verhaal. Allereerst is het belangrijk om te weten of je in aanmerking komt voor een sociale huurwoning of dat je terecht komt in de vrije sector. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning mag je gezamenlijk inkomen niet hoger liggen dan 36.165 euro. Hierbij moet je ingeschreven staan bij een woningcorporatie die huurwoningen aanbiedt. Elke maand dat je ingeschreven staat ontvang je een aantal punten. Hoe langer je ingeschreven staat, hoe meer kans je hebt om in aanmerking te komen voor een woning. Zodra je meer verdient dan toegestaan, kom je terecht in de vrije sector. Over het algemeen zijn er geen specifieke regels die toegepast worden bij alle woningen in de vrije sector. Dit is vrije te bepalen door de verhuurder zelf. Wel is het zo dat ze vragen of je kan aantonen dat jij de huur elke maand kunt betalen. Ze kunnen hierbij zelfs eisen dat je vier tot vijf keer de maandhuur verdient, alvorens je pas in aanmerking kunt komen voor de woning.

sociale huur of vrijesectorwoning

Schakel een makelaar in en bekijk de mogelijkheden online

Het is belangrijk dat je beschikt over de juiste tools om het perfecte huurhuis te vinden. Je kunt bijvoorbeeld een keer een makelaarskantoor in lopen en kijken wat daar aangeboden wordt, maar je kunt er ook voor kiezen om dit geheel zelf online te doen. Online vind je tegenwoordig enorm veel websites die de perfecte huurwoning voor jou kunnen vinden. Hierbij maak je gebruik van filters om jouw specifieke eisen en wensen door te geven. Binnen mum van tijd komt er zo een lijstje uitrollen met de voor jou geschikte huurwoningen. Let op: een huurmakelaar kost aardig wat geld als er een match gevonden wordt! Neem dit dan ook wel mee in je berekening voor de kosten van de verhuizing.

Breid je zoekgebied uit

Veel mensen maken de fout om slechts in één plaats te zoeken. Dikwijls gaat dit om de plaats waar ze zelf opgegroeid zijn of op dit moment wonen. Het kan echter soms best lang duren voordat er een woning beschikbaar is in die plaats. Als je snel wilt verhuizen kan het soms vruchten opleveren door het zoekgebied iets uit te breiden naar omliggende plaatsen. Zo blijf je toch dicht bij je roots en kom je sneller aan een geschikte woning.

Geef een reactie

Inline
Inline