EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

3 redenen waarom mannen óók hun haar verven

Steeds meer mannen besluiten om hun haar te verven. Inmiddels zie je bij de meeste drogisterijen dan ook ellenlange rijen met haarverf voor vrouwen en ook een aparte collectie met haarverf voor mannen. Ondanks dat de populariteit voor mannen haarverf steeds meer stijgt, zien we ook nog steeds dat niet alle mannen er ook echt voor uit durven te komen. Maar waarom toch eigenlijk? Waarom zouden we ons schamen als zoveel mannen (en vrouwen) ons al voor gingen? Een beetje aandacht voor ons uiterlijk zou echt geen kwaad kunnen. In dit artikel geven we je drie redenen waarom mannen ook hun haar verven!

Haarverf voor mannen

Mannen besteden steeds meer aandacht aan hun uiterlijk

Waar het voorheen echt uit den boze was als een man een dagcrème kocht, is het tegenwoordig eigenlijk niet meer dan normaal. Dat mannen meer aandacht aan hun uiterlijk besteden is juist iets positiefs volgens de vrouwen. Een crème om de dag mee te beginnen én te eindigen, meer aandacht voor de haargroei en lekker ruiken zijn allemaal positieve dingen die vrouwen onweerstaanbaar vinden. Ook een beetje haarverf is geen enkel probleem meer. Het is dan ook niet voor niets dat de uiterlijke verzorgingsproducten voor mannen steeds veelzijdiger wordt. Een positief iets, aldus de vrouwen.

Natuurlijke uitstraling dankzij mannenverf

Het verschil tussen mannen- en vrouwen haarverf is dat de haarverf voor mannen er een stuk natuurlijker uitziet. Bij een vrouw mogen geverfde haren gezien worden. Mannen zijn hier over het algemeen niet zo enthousiast over. Mannen gebruiken vooral haarverf om grijze punten en haren onzichtbaar te maken. Het doel is dan ook om hun eigen tint te behouden en de natuurlijke uitstraling zijn werk te laten doen. Vrouwen willen juist vaak opvallen en hun haren als accessoires gebruiken. Bij mannen haarverf zie je toch dat er een stuk minder keuze is uit kleuren en speciale technieken. Gewoon een natuurlijke tint, dat is wat we nodig hebben om er jonger uit te zien en onze eigen coupe te behouden.

mannenverf

Mannenverf

Verftechnieken gebaseerd op mannen

Door het gebruik van speciale verftechnieken is het interessanter voor mannen om te kiezen voor geverfde haren. Zo zie je bij vrouwen haarverf dat de verf voornamelijk bestaat uit roodtinten. Dit is iets wat je als man wilt voorkomen, omdat het dan duidelijk zichtbaar is dat het gaat om geverfde haren en geen natuurlijke coupe. Door middel van speciale technieken is de haarverf voor mannen vooral gemaakt van koele tinten, die de natuurlijke tint van jouw haren een extra boost geven. Bovendien blijft jouw kapsel er mannelijk uit zien en zie je er tegelijkertijd weer een stuk jonger uit.

Tip: wil je jouw grijze haren omarmen, maar wil je hier in kleine stapjes naartoe werken? Zorg er dan voor dat de grijze puntjes een onderdeel worden van de totale kleur. Door het grijs als lichte highlights door jouw natuurlijke tint te laten werken, ontstaat er een gemêleerd kleurresultaat. Hierdoor blijf je dicht bij je eigen haarkleur en kan je langzaam wennen aan het idee van een grijs kapsel.

Geef een reactie

Inline
Inline