Gadgets & Cadeaus

3 redenen waarom een papieren agenda niet mag ontbreken

In een jaar tijd is er veel veranderd in de wereld. Wellicht ook op de werkvloer. Want waar je voorheen vol plezier naar kantoor ging, zijn de meeste mensen inmiddels verplicht om thuis te werken. En dat lijkt een flinke logistieke uitdaging te zijn. Nu een jaar later hebben we het aardig onder de knie. Hoewel het op bepaalde momenten nog altijd erg lastig is. Er zijn gelukkig wel dingen die je kunt doen of regelen om het voor jezelf een stukje gemakkelijker te maken. Zo kan een papieren agenda tijdens het thuiswerken een ware lifesaver zijn.

We horen je denken: een papieren agenda? In een tijd waar we allemaal een smartphone mét agenda op zak hebben? Is die oude, vertrouwde papieren agenda dan niet een beetje overbodig geworden? Welnee! Sterker nog, volgens ons mag deze eigenlijk niet meer ontbreken tijdens het thuiswerken. Snel die agenda bestellen dus! Hier vind je 3 goede redenen waarom je deze aankoop door moet zetten.

1.      Het geeft houvast

Een papieren agenda leg je eenvoudig naast je laptop en ander werkgerei neer. Je klapt hem open en je ziet duidelijk in één overzicht wat er vandaag en de komende dagen staat gebeuren. Dat geeft houvast. Bij een digitale agenda zie je vaak enkel wat er die dag op de planning staat, maar is het lastig om vooruit te kijken. Hierdoor is het veel minder overzichtelijk.

Combineer de agenda met een handig notitieboek en je kunt ook nog eens een dagelijkse planning voor je werk maken. Schrijf iedere dag op wat er moet gebeuren, op welke tijdstippen je pauze nemen en met welke deadlines er rekening gehouden moet worden. Ook een notitieboek via Moleskine bestellen is dus zeker geen slecht idee. Er gaat soms niets boven papier als het gaat om plannen en onthouden.

Het geeft houvast

2.      Beter onthouden met een papierenagenda

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat schrijven ervoor zorgt dat je beter zult onthouden. Zet je een afspraak vluchtig in je digitale agenda? Dan is de kans groot dat je deze vergeet. Schrijf je deze echter met de hand op? Dan is de kans juist groot dat je dit goed zult onthouden.

Dat bleek wel uit een onderzoek met twee verschillende groepen studenten. De ene groep respondenten kreeg een laptop om aantekeningen op te maken tijdens een hoorcollege. De andere groep enkel een schetsboek of notitieboek en papier. Wat bleek? Hoewel de groep met pen en papier veel minder op konden schrijven, waren zij wel beter in staat om de gegeven stof te reproduceren.

Dit heeft alles te maken met de verbindingen die hersenen leggen tijdens het schrijven met de hand. Hierbij worden beide hersenhelften aangesproken, waardoor ook het geheugen meer geactiveerd wordt en je de stof beter weet te onthouden. Meer schrijven draagt dus bij aan een beter geheugen en bespaart je ook nog eens een heleboel tijd en missers wanneer je weer eens ergens te laat achter dreigt te komen.

3.      Minder afleiding

Moet je regelmatig je telefoon erbij pakken om een afspraak in te plannen of de planning even te controleren? Dan zal je ook al snel in verleiding worden gebracht door gemiste oproepen, Whatsapp berichten, meldingen van social media, enzovoorts. Hierdoor ben je al snel met iets totaal anders dan werken bezig. Iets wat voor ontzettend veel tijdsverlies kan zorgen. Het werken zal dan ook een stuk productiever verlopen als je je telefoon verderop kunt leggen en simpelweg een papieren agenda gebruikt. Deze zorgt voor minder afleiding en prikkels, waardoor je je enkel op het plannen van afspraken en werken kunt focussen.

Geef een reactie

Inline
Inline