EchtemannenMannenzaken

10 tips voor de ultieme mancave

Als man wil je je wel eens terug kunnen trekken na een lange werkdag. Gewoon heerlijk ontspannen! Niets werkt beter dan je eigen persoonlijke plekje. Met deze tien tips creëer jij de ultieme mancave helemaal voor jezelf!

Tip 1: Houd de ruimte exclusief

Je mancave is speciaal voor jou, zodat je kunt relaxen. Je wilt dan niet dat je eventuele vrouw en kind(eren) je hier steeds komen storen! Zorg dus dat de ruimte goed afsluitbaar is met een deur, eventueel met slot, maar geef ook duidelijk aan dat je even niet gestoord wilt worden door anderen.

Tip 2: Zorg voor voldoende proviand

Waarschijnlijk ga je veel tijd spenderen in je mancave, dus moet je hier ook kunnen eten en drinken! De eerste stap is dan ook een koelkast aanschaffen, zodat het bier altijd koud staat. Een klein keukentje is ook geen slecht idee; zo kun je op elk gewenst moment iets te eten of te drinken bereiden.

Tip 3: Koop een grote televisie

De perfecte manier om te relaxen is door televisie te kijken! Koop een extra groot scherm waarop jij je lievelingsfilms of -series kunt kijken, of natuurlijk de belangrijke sportwedstrijden kunt volgen.

Tip 4: Zorg voor veel fijne zitplaatsen

Je hoeft niet altijd alleen te zijn in je mancave: vrienden zijn ook van harte welkom! Omdat je hen ook een plekje wilt geven, moet je wel voldoende zitplaatsen hebben. Een bank waar je heerlijk op kunt hangen is een echte must. Zet daarnaast wat losse, luie stoelen neer.

Tip 5: Richt de boel leuk in

De aankleding is ook belangrijk. Je wilt je thuis voelen op je eigen plekje. Zet daarom leuke accessoires neer, hang posters aan de muren; je mag hier alle spullen bewaren die je vrouw liever niet in de woonkamer ziet.

Richt de boel leuk in

Tip 6: Ga voor de mannelijke look

Je hebt niets aan toffe accessoires als de muren knalroze zijn. Zorg er voor dat ook je muren en de vloer een mannelijke uitstraling krijgen. Ga bijvoorbeeld voor donkere tinten met veel hout of rvs.

Tip 7: Zorg dat je hier aan je hobby kunt werken

Houd je van sporten, tafelvoetbal, pool, een avondje pokeren of bordspellen spelen? Je mancave is de ideale plek om je hobby’s uit te oefenen. Zet er dus apparaten neer zodat jij je eigen kleine sportschool hebt, of natuurlijk die tafelvoetbal-, pool- of pokertafel. Je vrienden zullen jaloers zijn!

Tip 8: Zet het vol met gadgets

Mannen houden van gadgets, toch? Het kost wat geld, maar een goede computer, tablet en spelcomputers mogen niet ontbreken. Denk ook aan een goede headset als je graag games speelt, en natuurlijk een gaaf surround sound systeem!

Tip 9: Laat zien waar je fan van bent

Dit hoort een beetje bij de aankleding van je mancave; kijk en/of speel je bijvoorbeeld veel voetbal en ben je fan van een club? Laat het zien door je mancave aan te kleden met toffe merchandise! Of luister je graag naar die ene metalband? Show je CD’s, hang gave foto’s aan de muur en koop een shirt van je favoriete band of club.

Tip 10: Ga voor groen

Naast het feit dat planten een luchtzuiverende werking hebben, staan ze hartstikke leuk! Heb je geen groene vingers, neem dan planten die weinig verzorging nodig hebben. ‘Groen’ betekent natuurlijk ook energiezuinig; zeker als je je mancave vol zet met gadgets, kun je beter kiezen voor de wat zuinigere varianten. Je kunt ook overwegen zonnepanelen aan te schaffen!

Geef een reactie

Inline
Inline